Adıyaman'da polis ile işçiler arasında arbede: 3 gözaltı

Adıyaman'da, sendikaya üye oldukları için 20 gün önce çalıştıkları iplik fabrikasından çıkarıldığını iddia eden ve bugün Ak Parti önünde oturma eylemi yapmak isteyen işçiler ile buna izin vermeyen polisler arasında arbede çıktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Şubat 2013 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adıyaman'da polis ile işçiler arasında arbede: 3 gözaltı

Adıyaman'da, sendikaya üye oldukları için 20 gün önce çalıştıkları iplik fabrikasından çıkarıldığını iddia eden ve bugün Ak Parti önünde oturma eylemi yapmak isteyen işçiler ile buna izin vermeyen polisler arasında arbede çıktı. Yolu ulaşıma kapatmak isteyen ve uyarılara rağmen dağılmayan işçilere polis biber gazıyla müdahale etti. Gerginlikte 3 işçi gazdan etkilendi, polise engel olmaya çalışan 3 işçi ise gözaltına alındı.

Adıyaman'da iplik fabrikasında çalışan 250 kişi, yaklaşık 20 gün önce işten çıkartıldı. Sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldıklarını öne işçiler, işlerine geri dönmek istediklerini söyleyerek defalarca eylem yapıp, fabrika sahiplerini protesto etti. İşçiler, bugün de Ak Parti Adıyaman İl binası önünde oturma eylemi yapmayı kararlaştırdı. İşçiler, öğleden sonra toplu halde sloganlar atarak parti il binasının bulunduğu Atatürk Bulvarı'nda bir araya geldi. Parti önünde toplanan işçiler, Atatürk Bulvarı'nı trafiğe kapadı. Ulaşıma kapattıkları yolda oturan kalabalığa, polis ekipleri yaptıkları eylemin kanunsuz olduğu uyarısında bulundu. Uyarılara rağmen eyleme son vermeyen işçiler, kendilerini kaldırmak isteyen polis memurlarına da engel oldu. Oturma eylemi yapan işçilerle yolu açmak için kendilerini kaldırmak isteyen polisler arasında arbede çıktı. Kısa süreli arbede sırasında polisler, yolu ulaşıma kapatan ve kendilerine zorluk çıkaran işçilere biber gazıyla müdahale etti. Müdahalenin ardından yol ulaşıma açılırken, gazdan etkilenen Yunus Akyol, Ebru Göçer ve Mehmet Uder adlı işçiler çağrılan ambulanslarla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Polis, olaylar sırasında iddiaya göre, kendilerine karşı koyan Cengiz Y., Abuzer T., Mehmet Ç.'yi gözaltına aldı. Şüpheliler Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülürken, diğer işçiler ise Demokrasi Parkı'na giderek eylemlerini sürdürdü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber